Antonja
Pusni tanci
Marčelji
Dečji Korzo
Dečja reduta - i Mići zvončari
Opatija
Lovran
Matulji
Rečki karneval
Pusni pundejak
Pusna sreda
 

- Antonja

Antonja 2011.
Antonja 2011. - Novi list

 


Antonja 2011. - Novi list

Ovako je o nami pisal Novi list:

 

 

Okupljanje na Antonju
Zametske maškare s Matom počele karnevalsko ludovanje
foto: P.FABIJAN
Autor: Siniša Pucić
Objavljeno:
17. siječnja 2011. u 19:15
Već tradicionalno okupljanje na Antonju započelo je u veseloj atmosferi uz fritule, vino i glazbu
RIJEKA  Zametske maškare  su prigodnim programom ispred Sportskog društva Zamet najavile početak petog godišnjeg doba, onog koje će i ove godine mnoge karnevaliste okupiti oko najluđih, ali zato najzabavnijih događaja u godini.
Već tradicionalno okupljanje na Antonju započelo je u veseloj atmosferi uz fritule, vino i glazbu, dok je središnji čin počeo podizanjem zastave zametskog pusta i predstavljanjem glavnog krivca za sve loše u proteklih godinu dana, već dobro znanog pusta Mate, čukun unuka pokojnog istoimenog pusta Mate koji je platio glavom prije nekoliko godina.
Nakon toga, Zamećani su svoga Matu na nosilima kao pravog gospodina svečano pronijeli zametskim ulicama, sve do oštarije »Žamarić«, gdje će u veseloj atmosferi provesti zadnje tjedne svoga života, zaključno s Čistom srijedom, kada će ga Zamećani po starom dobrom običaju – spaliti. 
 Do tada će svi oni kojima u venama teče maškarana krv, svaku subotu navečer u zametskom domu pjevati i plesati uz grupu Maestral, najmlađi karnevalisti sudjelovati na dvije dječje redute, a oni stariji na različitim događanjima vezanim za 28. izdanje Riječkog karnevala na Zametu i u okolici.

U svakom slučaju, za dvjestotinjak Zametskih maškara i zvončara, s brojnim podmlatkom, od danas pa u iduća dva mjeseca nema spavanja!