Prostorija
Pravilnik o ponašanju
 

Obavijesti - Pravilnik o ponašanju

 


Pravilnik o ponašanju

Pravilnik o ponašanju članova Pusnega društva Zametske maškare i zvončari

 

      Prvi i osnovni uvjet da bi se postalo članom Pusnega društva je plaćanje godišnje članarine u iznosu koji je prihvaćen na Upravnom odboru.

 

     Svatko tko plati članarinu do 17.01. tekuće godine smatra se članom Pusnega društva i ima pravo na prisustvovanje aktivnostima iste. U protivnom se ne smatra članom i ne može prisustvovati aktivnostima, izuzev Pusnega pundejka.

 

     Odluke koje donesu vođe kolona (capo maškar ili zvončari) moraju se poštivati te se članovi ponašati civilizirano i u skladu s Pravilnikom, a bilo kakav verbalni ili fizički ispad nije prihvatljiv te će osoba biti udaljena iz kolone bez mogućnosti povratka u kolonu, a o ispadu će se raspravljati na sljedećem sastanku disciplinske komisije.

 

     Samoinicijativno zadržavanje, zaustavljanje, pušenje, konzumiranje alkoholnih ili bezalkoholnih pića tijekom kolone smatra se povredom Pravilnika te će biti iznešeno na sljedećem sastanku disciplinske komisije.

 

     Bilo koji oblik fizičkog obračuna člana Pusnega društva s drugim članom ili drugom osobom i verbalni ispad (psovke, pogrdne riječi, prijetnje, itd.) bit će iznešen  na sljedećem sastanku disciplinske komisije.

 

     Uništavanje javne ili privatne imovine (zidovi, ograde, reklame, kante i baje za smeće, zaštitni stupovi, prometni znakovi, itd.) od člana Pusnega društva nije sukladno Pravilniku i bit će iznešeno na sljedećem sastanku disciplinske komisije.

 

      Nemogućnost samokontrole uzrokovano pretjeranom konzumacijom alkohola ili drugih nedozvoljenih sredstava smatra se povredom Pravilnika te nanošenjem štete ugledu Pusnega društva te će se kao takvo iznijeti na sljedećem sastanku disciplinske komisije.

 

     Disiplinska komisija razmatra težinu povrede Pravilnika te, sukladno tome, donosi odluku o kažnjavanju i težini kazne za pojedini slučaj i daje ga na usvajanje Upravnom Odboru koji donosi posljednju odluku.

 

Zamet, travanj 2017.